ЄС відправить експертів, щоб допомогти Греції підвищити безпеку на залізниці

10:20 08.03.2023

Цього тижня Європейський Союз направляє експертів до Афін, щоб допомогти країні підвищити безпеку на залізниці після смертельного зіткнення двох потягів у центральній Греції минулого тижня.

Про це, як пише Європейська правда, повідомляє Ekathimerini.

Йдеться про директора Європейської комісії з питань наземного транспорту Крістіана Шмідта та керівника Агентства Європейського Союзу з питань залізниць (ERA) Йозефа Доппельбауера.

Очікується, що вони прибудуть до Афін у середу, хоча у вівторок вранці не було зрозуміло, чи вплине на візит загальний страйк, запланований на цей день.

Після прибуття до Афін експерти зустрінуться з новопризначеним тимчасовим виконувачем обов'язків міністра транспорту Гіоргосом Герапетрітісом та іншими урядовцями, щоб обговорити, як ЄС може надати технічну та іншу підтримку.

Тема того, як Брюссель може допомогти Афінам у запобіганні подібних інцидентів, також була в центрі телефонної розмови в понеділок між прем'єр-міністром Греції Кіріакосом Міцотакісом і президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн.

Нагадаємо, у Греції висунули звинувачення у вбивстві з необережності начальнику залізничної станції, чиї дії призвели до масштабної залізничної катастрофи, в якій загинули 57 людей.
 

Ще на цю тему