UA EN

У 184-му Навчальному центрі розпочалась підготовка фахівців до застосування ПТРК NLAW

12:20 26.01.2022

Перше завдання курсу – підготувати декілька десятків військовослужбовців, які зможуть бути інструкторами по застосуванню NLAW.

Сьогодні, 25 січня, 184-ий Навчальний центр Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного почав курс підготовки військовослужбовців Збройних Сил України до застосування новітніх протитанкових ракетних комплексів NLAW, які були передані як військова допомога від Великої Британії. Про це пише АрміяInform.

Начальник Національної академії сухопутних військ генерал-лейтенант Павло Ткачук особисто відвідав перше заняття, поспілкувався з інструкторами тренувальної місії Великої Британії в України «ORBITAL», які готують наших воїнів, ознайомився з тактико-технічними характеристиками та особливостями застосування цього новітнього озброєння.

– Уже невдовзі перші декілька десятків військовослужбовців ЗС України будуть здатні не лише ефективно застосовувати ці ПТРК, але й зможуть самі навчати інших українських воїнів. Вдячний вищому військовому керівництву нашої держави за довіру та можливість розпочати цю підготовку саме у нас, а Уряду Великої Британії та інструкторам місії «ORBITAL» – за допомогу й підтримку як українського війська, так і України в цілому, – зазначив генерал-лейтенант Павло Ткачук. – Переконаний, спільними зусиллями ми захистимо нашу Батьківщину від будь-яких зазіхань агресора!

Ще на цю тему