Роди військ Збройних Сил України отримали нових командувачів

09:00 12.02.2024

Зміни торкнулись Сухопутних та Десантно-штурмових війск, Сил територіальної оборони та Морської піхоти ЗСУ

Як повідомляе Війсковий портал «DEFENSE EXPRESS»
Після зміни Головнокомандувача Збройними Силами України з Валерія Залужного на Олександра Сирського у структурі управління почались й інші анонсовані зміни. Й після заміни Начальника Генерального штабу з Сергія Шептали на Анатолія Баргилевича, почались заміни й інших очільників - командувачів родів військ ЗСУ.

Наразі президентськими указами призначено:

Командувач Сухопутних військ - Олександр Павлюк, у зв'язку з підвищенням Олександра Сирського, який займав цю посаду з серпня 2019 року.


Олександр Павлюк

Олександр Павлюк, генерал-лейтенант, у 2010-2015 роках командував 24-ю окремою механізованою бригадою, з 2017 - командувач оперативного командування "Захід", з 2020 року - начальник підготовки Командування Сухопутних військ, з 2021 року - командувач ООС.

З початком повномасштабного вторгнення, був з березня по травень 2022 року головою Київської обласної військової адміністрації. У лютому 2023 року призначений першим заступником міністра оборони України.

Командувач Десантно-штурмових військ - Ігор Скибюк, після звільнення з цієї посади Максима Миргородського, який був призначений у серпні 2021 року.


Ігор Скибюк

Ігор Скибюк, бригадний генерал, станом на 2022 рік був командиром 80-ї окремої десантно-штурмової бригади, у 2023 році - начальником штабу - заступником командувача ДШВ ЗСУ.

Командувач об'єднаних сил - Юрій Содоль, після звільнення з цієї посади Сергія Наєва, який був призначений у березні 2020 року.


Юрій Содоль

Юрій Содоль, генерал-лейтенант, з 2007 по 2015 рік командир 25-ї повітрянодесантної бригади, згодом перший заступник командувача Десантно-штурмових військ. З 2018 - командувач Морської піхоти. З цієї посади він й отримав підвищення, що означає отримання українськими морпіхами нового командувача.

Командувач Сил територіальної оборони - Ігор Плахута, у зв'язку з підвищенням Анатолія Баргилевича, який займав цю посаду з жовтня 2023 року.


Ігор Плахута

Ігор Плахута, генерал-майор, станом на зараз має найбільш маловідому біографію. У 2005-2008 роках - командувач Окремої президентської бригади, у 2009 році - командир 169-го навчального центру "Десна", у 2013-2014 році - начальник управління Південного територіального командування внутрішніх військ МВС. Станом на січень 2024 року був заступником командувача Оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця".

Також нагадаємо, що новий рід ЗСУ - Сили безпілотних систем також вже отримали свого командувача. Ним став Вадим Сухаревський. Який був командиром 59-ї окремої мотопіхотної бригади, а до цього був начальником штабу 35-ї окремої бригади морської піхоти.

Теми:

Ще на цю тему