Іспанці розповіли, як британці зараз вчать бійців ЗСУ, і це дуже цікаво

18:40 29.01.2024

Тут варто звернути увагу і на деталі тренувань, і на деталі самої оповіді

Як повідомляе Війсковий портал «DEFENSE EXPRESS»
Іспанський профільний портал Infodefensa в своєму репортажі розповів про те, як зараз відбувається підготовка бійців ЗСУ в одному із шести британських навчальних центрів, задіяних для навчання наших військових в рамках операції Interflex. Тут виглядає незвичайним уже сам факт, що про підготовку наших захисників британцями розповідає взагалі іспанський ресурс. Тим більш, як доповнюють журналісти Infodefensa, це був прес-тур, який Міноборони Великої Британії влаштувало для невеликої кількості саме іспанських ЗМІ.

На цьому фоні особливо цікавими виглядають деталі по навчанню наших військових у Британії, які виділили для себе іспанські журналісти. Тим більш, що Іспанія також бере участь у підготовці бійців ЗСУ, в жовтні 2023 року іспанські урядовці заявляли намір підготувати 4 тисячі наших військових.


Свій репортаж журналісти Infodefensa почали з такої цікавої деталі – полковник британської армії Джеймс Терстан ляснув кулаком по лівій руці, щоб показати базове завдання підготовки наших бійців, як це бачать самі британці – формування психологічної готовності до виконання завдань по знищенню ворога.

Цікаво, що такий жест полковник Терстан показував журналістам на тлі банера, який наочно демонструє три стадії трансформації із цивільного рекрута в професійного військового. Тим більш, як відзначають журналісти Infodefensa, вони спостерігали процес скоріше перенавчання наших мобілізованих вояків, уже мають досвід бойових дій, вік яких тримається в категорії 45+.

Крім підготовки до безпосередньо бойових завдань, наші військові в Британії за програмою Interflex проходять також курси тактичної медицини, і навіть курси по міжнародному праву щодо ведення війни. При цьому різні потоки наших військовослужбовці одночасно проходять різні заняття, перекладачів набирають серед цивільних осіб.

Що стосується підготовки наших військових до бойових дій, то тут журналісти Infodefensa деталізують, що британці постарались відтворити усі деталі обстановки в Україні так, як вони бачать самі. Тобто – що наші військові мають проходити певну відстань від точки висадки безпосередньо до траншей, долаючи при цьому різні можливі перешкоди в тому числі й "природного" характеру.


При цьому миможемо побачити, що траншеї на навчальному майданчику в британців обладнані доволі посередньо. Але вони стверджують, що рівно таке саме вони бачать і на полі бою в Україні.


Тут також цікаво буде подивитись і на відео, яке додали до свого репортажу журналісти Infodefensa. Навіть попри "мовний бар'єр", бо відео іспанською, сам візуальний ряд може бути цікавим.

Теми:

Ще на цю тему