Закон України № 10449 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку».

11:20 12.04.2024

Як пвідомляе Генеральний штаб ЗСУ на своей сторинці в Фейсбуці 11 квітня, Верховна Рада України на пленарному засіданні ухвалила в другому читанні та в цілому Закон України № 10449 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку».

«За» проголосували 283 народні депутати.
Під час прийняття закону в сесійній залі Верховної Ради України були присутні Міністр оборони України Рустем Умеров, Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Олександр Сирський, Начальник Генерального штабу Збройних Сил України генерал-майор Анатолій Баргилевич та Командувач Об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Юрій Содоль.

Командувач Об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Юрій Содоль, під час свого виступу, закликав народних депутатів ухвалити останню редакцію законопроєкту № 10449: «Я впевнений, що нас з вами об’єднує одна мета – це здобути перемогу. Збройні Сили й інші військові формування роблять все, щоб ми отримали цю перемогу якомога швидше. Я прошу проголосувати за останню редакцію закону. Збройні Сили не підведуть весь український народ.» 

Прес-служба Апарату Верховної Ради України зазначила, що під час підготовки законопроекту до другого читання від суб’єктів права законодавчої ініціативи у строк, визначений статтею 116 Регламенту Верховної Ради України, надійшло 4195 поправок і пропозицій. Порівняльна таблиця до законопроекту містить 4 294 поправки і пропозиції, з яких: 31 враховано, 4 263 відхилено.

Згідно з регламентом і Конституцією України, документ має підписати спікер Верховної Ради України і передати документ на підпис Президенту України.

Після підпису Президента України через місяць закон вступає в дію.

Теми:

Ще на цю тему