UA EN

Протикорабельний ракетний комплекс «Нептун» візьме участь у параді до Дня Незалежності України

14:01 17.08.2021

24 серпня під час військового параду до 30-ї річниці незалежності України Хрещатиком проїдуть перші машини зі складу першого дивізіону протикорабельного ракетного комплексу РК-360МЦ «Нептун».

Про це повідомляє Державний концерн «Укроборонпром».

До складу комплексу, який виготовляє Державне київське конструкторське бюро «Луч» на замовлення Військово-Морських Сил ЗСУ, входять: рухомий командний пункт, уніфікована самохідна пускова установка, ракета в транспортно-пусковому контейнері, транспортно-заряджальна машина, транспортна машина, комплект наземного обладнання.

Інфографіка ДП «УкрОборонПром»

РК-360МЦ «Нептун» призначений для ураження бойових кораблів класів «крейсер», «есмінець», «фрегат», «корвет», десантних, танкодесантних кораблів та транспортів, що діють як самостійно, так і у складі корабельних груп і десантних загонів, а також берегових радіоконтрастних цілей у простих і складних метеорологічних умовах, у будь-який час доби й року, за активної вогневої та радіоелектронної протидії противника.

Інфографіка ДП «УкрОборонПром»

Крилата ракета Р-360 з масою бойової частини у 150 кг здатна знищувати цілі на відстані до 300 км лише одним влучанням. Ракета має дозвукову швидкість (900 км/год) і здійснює політ та маневрування на надмалих висотах — кілька метрів над рівнем моря.

— У ракеті «Нептун» дуже багато ключових високотехнологічних відмінностей — це і головка самонаведення, і двигун, і система управління. Нам за цю роботу не соромно. Однак українські конструктори здатні виробляти зброю для ураження й на відстані близько 2500 км, — відзначив Генеральний конструктор — Генеральний директор ДержККБ «Луч» Олег Коростельов.

Інфографіка ДП «УкрОборонПром»

На озброєння ЗС України РК-360 МЦ «Нептун» прийнято 23 серпня 2020 року.

Ще на цю тему