UA EN

Україна і Туреччина домовились про транспортування природного газу

20:15 25.06.2021

Україна і Туреччина домовились про співпрацю у транспортуванні природного газу через Трансбалканський трубопровід в обох напрямках.

Про це розповів заступник міністра енергетики з питань європейської інтеграції Ярослав Демченков.

Під час п’ятого засідання українсько-турецької робочої групи з питань енергетики Демченков зазначив, що наразі Україна зацікавлена у виході на міжнародний ринок зрідженого природнього газу (ЗПГ).

«Геополітична ситуація та зменшення обсягів транзиту змушують шукати нові напрями торгівлі та співпраці для забезпечення завантаженості власної газотранспортної системи. Саме тому, співпраця з Туреччиною в розрізі поставок ЗПГ є пріоритетною для нас», — сказав він.

Водночас заступник міністра пояснив, що поставки з Туреччини допоможуть Україні зміцнити енергетичну безпеку.

Тому держави домовились допомагати компаніям Туреччини та України у співпраці щодо диверсифікації поставок природного газу до України, що включає в себе розбудову інфраструктури ЗПГ-терміналів.

«Хочу відзначити значний потенціал двостороннього партнерства у нафтогазовій і атомній галузях, електроенергетиці, а також у контексті будівництва генеруючих потужностей і альтернативних джерел енергії», — додав Демченков.

Нагадаємо, Кабмін ухвалив законопроєкт щодо будівництва житла для представників кримськотатарського народу та пільгових категорій громадян України. Йдеться про рамкову угоду між урядом України і урядом Турецької Республіки.

Ще на цю тему