Без зарплати і їжі: на болгарському судні порушують права моряків

19:40 15.05.2024

На борту балкера Eleen Sofia, який належить болгарській компанії, виявили численні порушення. ITF заявляє про жорстоке поводження з екіпажем. 

Наразі Міжнародна федерація транспортників (ITF) взаємодіє з владою Австралії, щоб вирішити справу про жахливі умови на борту судна Eleen Sofia.

Про це пише видання «USM» з посиланням на Maritime Executive.

Так, наприкінці квітня ITF інспекція виявила, що запаси на борту судна вичерпані, а екіпаж залишився без доступу до їжі. Також відомо, що під час перебування в ангарі в Бангладеш, на судні не працювали кондиціонери в місцях проживання екіпажу протягом понад трьох місяців.

Зокрема, відкритим залишилось питання про про зникнення і ймовірну смерть суднового кухаря, який викинувся за борт на якірній стоянці в Південному Китаї.

«Австралійська інспекція слідкувала за судном і багато разів проводила перевірки. Вони стверджують, що судно, побудоване у 2008 році і яке змінило власника у 2023 році, має погану репутацію щодо якості побутових умов на борту судна та історію невиплат заробітної плати екіпажу», — повідомили в ITF. 

Також у лютому 2024 стало відомо про прострочену або невиплачену заробітну плату під час стоянки судна Eleen Sofia в порту Аделаїда, а пізніше в Портленді, штат Вікторія. 

За інформацією ITF, тоді інспекція змогла виправити ситуацію із заробітною платою і нестачею провізії, але судно покинуло Австралію і провело час в інших портах, перш ніж повернутися в Маккей (Австралія), де австралійська інспекція знову виявила ті ж самі проблеми.

Зазначимо, наразі судно Eleen Sofia (IMO:9407512) перебуває під арештом австралійських прикордонників, його затримали в Гледстоуні.

ITF співпрацює з австралійським прикордонним відомством та місцевими портовими владами в Квінсленді, щоб забезпечити членам екіпажу, що залишилися на борту судна під час арешту, доступ до достойних, здорових умов проживання, медичного обслуговування та, можливо, репатріації, поки розглядаються питання щодо судна та причини його арешту.

Ще на цю тему