Астраханський газопереробний завод через аварію зупинив випуск нафтопродуктів – Reuters

09:20 03.04.2024

Астраханський газопереробний завод, який належить "Газпрому", аварійно зупинив виробництво нафтопродуктів після ремонту напередодні.

Про це повідомляє Reuters, пише Економічна правда.

Зазначається, що установка первинної переробки конденсату була ненадовго зупинена 30 березня для ремонту технологічного трубопроводу на Астраханському ГПЗ. А вже 1 квітня пресслужба заводу повідомила, що ремонтні роботи були завершені.

"Виробництво світлих нафтопродуктів буде відновлено", - сказав представник компанії, не уточнивши терміни.

Два джерела Reuters в галузі повідомили, що російський Астраханський ГПЗ зупинив перероблення сировини та випуск товарного автобензину та дизельного пального, 31 березня через незаплановане технічне обслуговування.

"Хоча потужність заводу не є надзвичайно важливою для Росії, його зупинка, ймовірно, посилить занепокоєння Москви щодо широкомасштабних відключень нафтопереробних потужностей через атаки українських безпілотників", – йдеться в повідомленні.

Додається, що два трейдери повідомили видання, що отримали повідомлення від Санкт-Петербурзької міжнародної товарно-сировинної біржі про призупинення продажу дизельного палива і бензину з заводу через незаплановану зупинку виробництва нафтопродуктів.

У 2023 році завод виробив 703 тис тонн бензину, або 1,6% від загальноросійського обсягу, а також 492 000 тонн дизельного палива (0,6%) і 299 000 тонн мазуту (0,7%).
 

Ще на цю тему