Найбільший виробник цегли у світі продав свої заводи та вийшов з РФ

16:00 28.03.2024

Австрійський концерн Wienerberger, який вважається найбільшим виробником цегли у світі, продав два заводи в Росії та вийшов з країни.

Про це повідомляє російська пропагандистська агенція РБК із посиланням на Єдиний державний реєстр юридичних осіб РФ, пише видання НВ.

За даними ЄДРЮО, з 12 лютого 2024 року власником компаній Вінербергер Куркачі і Вінербергер цегла, на балансі яких були заводи концерну у Володимирській області та Татарстані, стала фірма Строймікс. Вона на 100% належить російському бізнесмену Олексію Філіну.

Як зазначає російська агенція, у головному офісі Wienerberger інформацію про угоду підтвердили. Там пояснили, що у зв’язку з геополітичною ситуацією компанія вирішила піти з російського ринку у 2022 році, але структурування угоди «виявилося дуже складним в умовах постійно мінливого законодавства».

Wienerberger — міжнародний концерн із понад 200 виробничими майданчиками у 28 країнах світу. Він спеціалізується на будівельній кераміці, включно з цеглою, блоками, бруківкою та черепицею. Виручка компанії за минулий рік склала 4,2 євро млрд, а чистий прибуток — 334,4 млн євро.

У Росії її перший завод концерну з виробництва цегли у Володимирській області відкрили 2004 року. Друге підприємство на території села Куркачі у Татарстані було запущено через кілька років — у 2008 році.

Докладно про санкції можна дізнатися у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, Канади, Великобританії, ЄС та США у зв'язку з російською агресією проти України.
 

Ще на цю тему