В Естонії арештували медійницю, яка співпрацювала з російськими ЗМІ

12:20 28.03.2024

Громадянка Естонії 57-річна Світлана Бурцева з початку березня перебуває під вартою через її співпрацю з російськими державними ЗМІ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє в середу естонський мовник ERR.

Поліція підозрює Бурцеву у порушенні міжнародних санкцій. Мешканка Таллінна писала статті і робила фотографії для пропагандистського інтернет-видання Baltnews.com, яке є частиною медіагрупи "Росія сьогодні", пов'язаної з російським урядом. Європейський Союз запровадив санкції як проти холдінгу "Росія сьогодні", так і проти його генерального директора Дмитра Кисельова.

Про кримінальну справу Бурцевої стало відомою в середу вранці в Талліннському окружному суді, коли адвокат Свен Сіллар вимагав її звільнення з-під варти.

Естонська Державна прокуратура подала клопотання про арешт Бурцевої 29 лютого, а Харьюський повітовий суд взяв її під варту 1 березня, щоб не допустити скоєння нею нових злочинів і можливої втечі до Росії.

Окружний суд ухвалить рішення про продовження утримання Бурцевої під вартою не пізніше початку квітня.

Серед іншого, у середу з'ясувалося, що цього тижня естонська Поліція безпеки (КаПо) висунула Бурцевій додаткову підозру - вже за статтею дій проти Естонської Республіки.

Раніше Бурцева працювала в російському пропагандистському інтернет-виданні Sputnik Eesti, яке припинило свою діяльність в Естонії у 2019 році через санкції. З минулого року вона є членом проросійської партії Koos/Разом.
 

Ще на цю тему