У Росії затримали журналіста WSJ за підозрою у шпигунстві

14:40 30.03.2023

Журналіста The Wall Street Journal Евана Гершковича затримали співробітники ФСБ в Єкатеринбурзі. Проти нього порушили кримінальну справу про шпигунство.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на Радіо Свобода. 

До цього журналіст протягом кількох тижнів перебував у Єкатеринбурзі. Гершкович їздив писати про ставлення росіян до війни та про вербування місцевих жителів до ПВК "Вагнер". У поїздці його супроводжував місцевий активіст Ярослав Ширшиков.

Учора єкатеринбурзьке видання "Вечірні відомості" повідомило, що в центрі міста біля ресторану Bukowski Grill, де раніше зустрічалися Ширшиков та Гершкович, люди у цивільному затримали чоловіка, натягнувши йому на голову светр. Ширшиков припустив, що це міг бути американський журналіст.

ФСБ стверджує, що журналіст за завданням США займався збором відомостей про одне з підприємств російського ВПК.

Також про Гершковича написав неофіційний телеграм-канал адміністрації губернатора Свердловської області: "Вчора в Єкатеринбурзі справді затримали журналіста The Wall Street Journal Евана Гершковича. Ситуація дуже серйозна".

Еван Гершкович близько шести років живе у Москві, висвітлюючи події в Росії та Україні для американської газети The Wall Street Journal. Раніше він працював у Agence France-Presse, The Moscow Times та The New York Times. Останню статтю за авторством Гершковича The Wall Street Journal опублікувала 28 березня. Видання зникнення журналіста на момент публікації новин не коментувало.
 

Ще на цю тему