Яхту Медведчука виставлять на аукціон за щонайменше 130 млн євро

10:00 21.03.2024


Яхту олігарха та “кума путіна” Віктора Медведчука Royal Romance невдовзі реалізують на аукціоні. Початкова ціна лота – не менше 130 млн євро.

Як інформує видання« USM» керівниця АРМА Олена Дума розповіла, що яхта – це початок для реалізації санкційних механізмів та конфіскованого майна, яке є закордоном, повідомляє ТСН.

Зокрема, була створена конкурсна комісія, до складу якої увійшли працівники АРМА, міністерств економіки та юстиції. Учасники вже співпрацюють із міжнародними аукціонними домами і яхтовими брокерами у Великій Британії, США, Монако, Франції та в ОАЕ. З одним із таких домів укладуть договір про реалізацію заарештованої яхти.

Олена Дума пояснила, що Агентство не обирає покупця і майбутнього власника. Воно обирає організатора торгів, і досить скоро оголосять конкурс на реалізацію активу.

Посадовиця розповіла, що під час відрядження до Хорватії АРМА отримало в поліції важливі документи, які свідчать про страхову вартість яхти.

Серед них є страхова сума в 130 млн євро – це найнижчий поріг, за який можна буде реалізувати яхту. Викупити її в України сам Медведчук не зможе, як і представники країни-терористки. Аби судно від них не купили підставні особи, покупця ретельно перевірятимуть.

В АРМА запевняють, що кошти від реалізації яхти підуть винятково на обороноздатність країни та ЗСУ.

Строк арешту на яхту Royal Romance спливає у травні. Отже, продати її хочуть у найближчі два місяці. Але навіть якщо не встигнуть до цього терміну, є запасний варіант.

Ще на цю тему