Україна продасть арештовану яхту Медведчука - рішення уряду

20:00 16.02.2024

Кабінет Міністрів погодив проведення конкурсу з реалізації арештованої яхти Royal Romance, що належить сім’ї Віктора Медведчука.

Про це повідомила у Телеграмі голова Національного агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) Олена Дума, передає Укрінформ.

«У п’ятницю 16 лютого Кабінет Міністрів України погодив АРМА реалізацію 92-метрової яхти Royal Romance, що належить сім'ї Віктора Медведчука та знаходиться у Хорватії», - зазначила Дума.


Вона нагадала, що проведення конкурсу щодо реалізації активів у вигляді рухомого майна, яке перебуває за кордоном та передане АРМА для реалізації, здійснюється за погодженням з Кабінетом Міністрів України.

«Таке погодження сьогодні оформлено відповідним протокольним рішенням Кабінету Міністрів України», - додала очільниця Нацагентства.

Раніше окружний суд м.Спліт (Хорватія) ухвалив рішення про передачу Україні судна Royal Romance, заарештованого відповідно до санкцій Європейського Союзу, запроваджених проти політиків і посадовців, яких пов’язують із кремлем.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України вдосконалив процедуру реалізації арештованих активів та впровадив можливість їх продажу за кордоном. Відповідні зміни були затверджені 14 листопада 2023 постановою Уряду №1250.

Ще на цю тему