У Держдумі РФ хочуть розглянути звернення «депутатів» Придністров’я

10:00 29.02.2024

Державна дума Росії хоче розглянути звернення "з’їзду депутатів" невизнаного Придністров’я про "захист" від Молдови, коли воно надійде до російського парламенту.

Таке пропагандистській агенції "РИА Новости" сказав депутат Держдуми РФ у справах Співдружності незалежних держав Костянтин Затулін, пише Європейська правда.

Затулін пообіцяв, що звернення придністровських "депутатів" буде розглянуте "по суті", щойно в Держдумі його отримають.

"Я зараз не готовий ручатися за Раду Державної думи (орган, який готує організаційні рішення Держдуми. – ЄП), яка, звісно ж, із цього питання обговорюватиме все, і, звісно ж, робитиме це на основі консультацій із президентом і МЗС РФ", – додав він.

Нагадаємо, 28 лютого так звані "депутати" усіх рівнів у невизнаному Придністров’ї зібралися на з’їзд і на ньому ухвалили заклик до Росії з проханням "захисту від тиску Молдови", звернувшись також до низки міжнародних організацій.

В уряді Молдови назвали пропагандистськими заяви у заклику з’їзду "депутатів" невизнаного Придністров’я до Росії, де вони звинуватили Молдову в тиску та "економічній війні".

Перед з’їздом лунали побоювання, що "депутати" можуть закликати Москву приєднати невизнаний регіон до Росії, але на рівні офіційних заяв у Кишиневі, Києві і Тирасполі такі припущення заперечували.
 

Ще на цю тему