У Росії націоналізували липецьку фабрику Roshen

08:00 20.02.2024

У Росії Октябрський районний суд Липецька націоналізував акції липецької фабрики "Рошен" (Roshen), яка належала колишньому президентові України Петру Порошенку та його сину Олексію.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє телеканал «Настоящее время» із посиланням пресслужбу судової системи Липецької області.

За рішенням суду, до доходу РФ передадуть акції АТ «Липецька кондитерська фабрика "Рошен"» та 94,9976% часток у статутному капіталі ТОВ "Рошен", які належать Центрально-Європейській кондитерській компанії, а також 5% часток у статутному капіталі ТОВ "Рошен", що належать гендиректору підприємства Олегу Казакову.

Згідно з рішенням суду, Петру Порошенку, його сину Олексію та Олегу Казакову заборонено будь-яку діяльність на території Росії.

У квітні 2015 року Слідком РФ наклав арешт на майно липецької фабрики компанії на 2 млрд рублів. Раніше на підприємстві проводили обшуки в межах кримінальної справи "за фактом шахрайського розкрадання 180 млн рублів від незаконного відшкодування з бюджету податку на додану вартість".

Липецька фабрика "Рошен" зупинила свою роботу у квітні 2017 року, її продукція випускалася аж до останнього робочого дня. На підприємстві працювало 700 осіб. У корпорації "Рошен" тоді заявили, що виробництво довелося зупинити "через вплив геополітичних факторів".

Roshen - один із найбільших в Україні виробників кондитерських виробів. До складу холдингу входять Київська, Кременчуцька та дві Вінницькі кондитерські фабрики, а також масломолочний комбінат "Бершадьмолоко", Літинський племзавод (обидва – Вінницька область), Клайпедська кондитерська фабрика (Литва) та фабрика BonbonettiChoco (Угорщина).

Теми:

Ще на цю тему