Rheinmetall купив румунську Automecanica Mediaş з прицілом на Україну

10:40 02.02.2024

Купівля Rheinmetall румунської Automecanica Mediaş прямо пов'язана із необхідністю ремонту та обслуговування західної військової техніки ЗСУ

Як повідомляе Війсковий портал «DEFENSE EXPRESS»
Rheinmetall повідомив про придбання контрольного пакета акцій розміром 72,5% румунського підприємства Automecanica Mediaş без розголошення вартості. І хоча поки угода очікує підтвердження від румунського уряду у німецькій компанії вже заявили, що річний обсяг продажів нового підприємства оцінений 300 млн євро на рік.

Automecanica Mediaş є доволі виробником тралів, кузовів, автоцистерн, автобусів та спецтехніки. Але також активно працює й у військовій сфері. Зокрема вказано, що з 2022 року Automecanica разом із Rheinmetall спільно ремонтують військову техніку у Сату-Маре у 17 км від кордону з Україною.


Зазначимо, що цей центр був спеціально створений для обслуговування західного озброєння Збройних Сил України. При цьому вказання року його роботи, як 2022 рік доволі цікаво, бо лише про плани його створити стало публічно відомо лише у квітні 2023 року.

Окрім того, як зазначає німецька компанія у своєму повідомленні, Automecanica Mediaş має зіграти ключову роль у підтримці оперативної готовності бойових машин західного виробництва ЗСУ, а також забезпечити логістичну підтримку.

Окрім ремонту та обслуговуванню військової техніки на нове підприємство покладається участь в автомобільних проєктах Rheinmetall, яка спільно з MAN виробляє цілу лінійку армійських вантажівок лінійки HX/SX.

Також на потужностях підприємства планується обслуговувати шасі зенітних систем румунської армії. І хоча їхня назва не розголошена, справа в тому, що румунські збройні сили є одним з небагатьох операторів Gepard. А враховуючи те, що машина створена на базі Leopard 1, це також вказує на ще один профіль підприємства, як центр з ремонту та обслуговуванню цієї техніки, зокрема також і в інтересах ЗСУ.

Таким чином Rheinmetall продовжує дуже активні кроки з розширення власних виробничих потужностей у багатьох напрямах. Якщо говорити прямо, то цей німецький оборонний гігант поводиться доволі агресивно, скуповуючи оборонні підприємства, наприклад, іспанського виробника боєприпасів Expal, буде нові у цій же сфері - у Румунії та Угорщині. При цьому угорське підприємство вже перейшло на другий етап будівництва та має розширити випуск боєприпасів для БМП, танків та САУ.


А також звісно, попри усі ризики, Rheinmetall зайшов в Україну та має доволі чіткий план на початок локалізованого виробництва бронемашини Fuchs.

Теми:

Ще на цю тему