Найбільший виробник срібла у Росії перейшов під контроль влади Оману

08:20 30.01.2024

Інвестиційна компанія IST Holding російського бізнесмена Олександра Несіса продала 23,9% акцій виробника золота та срібла Polymetal International інвесторам з Оману.

У Polymetal заявили, що Консорціум інвесторів на чолі з державним фондом Оману Mercury Investments International придбав акції через свою дочірню компанію Mercury Maaden International Investment, повідомляє Бізнес.Цензор із посиланням на Reuters.

У підсумку група IST повністю продала свою частку в золотодобувній компанії. Вартість угоди не розголошується. На Московській біржі капіталізація Polymetal оцінюється $2,6 млрд.

Створеній групою IST в 1998 році компанії Polymetal належать виробничі активи і великі проєкти розробки родовищ в Росії і Казахстані, вона входить у десятку найбільших світових виробників золота, займає в РФ друге місце за цим показником і перше – за обсягами видобутку срібла.

У серпні 2023 року Polymetal International завершила переїзд до Астани та планує продати бізнес у Росії, який торік потрапив під санкції США.

Група IST була найбільшим акціонером Polymetal. За даними на сайті компанії, ще 9,9% компанії належить американського фонду BlackRock, 3,3% – компанії Fodina B.V., у менеджменту і директорів – 0,9%.

Mercury Investments International належить уряду Оману, інвестує в ряд міжнародних галузей, включаючи компанії в сировинному та фінансовому секторах, відповідно до стратегічних пріоритетів Султанату.
 

Ще на цю тему