«Депутату» окупаційної влади Криму повідомлено про підозру 

13:40 17.11.2023

Депутат так званої «державної ради республіки Крим» отримав повідомлення про підозру у виправдовуванні війни рф проти України та у колаборації. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури АР Крим та м. Севастополя, пише Флот-2017.

У повідомлені йдеться, що після повномасштабного вторгнення, підозрюваний розпочав пропагандистську кампанію проти України. Цей так званий депутат виступав у окупаційних ЗМІ та закликав кримчан підтримувати “СВО”, переконуючи у правомірності воєнних дій.

У своїх виступах «депутат» намагався створити позитивний образ окупантів та возвеличував ідеї «руського міра». Він виставляв злочини росіян як боротьбу з «неонацизмом», «порятунок мирних мешканців» та «звільнення територій».

У прокуратурі зазначили, що фігурант розпочав будувати свою кар’єру в кримських «органах влади» відразу після окупації Криму у 2014 році.

Дії зловмисника кваліфіковано як:

  • виправдовування, визнання правомірною збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників (ч. 3 ст. 436-2 КК України),
  • колабораційна діяльність (ч. 6 ст. 111-1 КК України).

Йому загрожує до дванадцяти років позбавлення волі.

У прокуратурі автономії не називають імені підозрюваного, проте “Суспільне Крим” наголошує, що мова йде про Шонуса Івана Аристовича.
 

Ще на цю тему