У справі по Майдану до 15 років заочно засудили ексзаступника командира кримського «Беркуту»

16:00 06.03.2024

Суд призначив покарання у вигляді 15 років позбавлення волі колишньому заступнику керівника спецпідрозділу «Беркут» в Автономній Республіці Крим за застосування насильства відносно учасників Революції Гідності.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

«Колишнього заступника керівника спецпідрозділу «Беркут» в Автономній Республіці Крим визнано винним у державній зраді, перевищенні влади та службових повноважень працівником правоохоронного органу та незаконному перешкоджанні проведенню зборів і мітингів. Йому призначено покарання – 15 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в державних і правоохоронних органах строком на 3 роки. Також засудженого позбавлено спеціального звання – підполковника міліції», - йдеться у повідомленні.

Прокурори у суді довели, що засуджений, перевищивши свої службові повноваження, 10-11 грудня 2013 року брав участь у придушенні акцій протесту, застосовуючи насильство.

Унаслідок таких дій 20 потерпілих зазнали мучення, їм заподіяні тілесні ушкодження.

Надалі з березня 2014 року експравоохоронець, перебуваючи на території АР Крим, надавав допомогу представникам РФ у проведенні підривної діяльності проти України.

Судовий розгляд здійснювався за спеціальною процедурою in absentia у зв'язку з переховуванням обвинуваченого на тимчасово окупованій території АР Крим.

Як повідомлялося, правоохоронці затримали колишнього харківського «беркутівця», який переховувався після оголошення обвинувального вироку.
 

Ще на цю тему