Всесвітня продовольча програма ООН в Україні розширила програму підтримки шкільного харчування

16:00 16.11.2023

Сьогодні 16 листопада Всесвітня продовольча програма ООН підписала договори з 11 областями України, які розширюють програму підтримки щоденних шкільних обідів.

Про це повідомило міністерство освіти і науки України, пише УНН.

Цитата

«Багато дітей в Україні відновлюють очне навчання в регіонах, які постраждали від війни, — сказав Метью Голлінгворт, директор ВПП ООН в Україні. — Ми повністю віддані підтримці цих дітей, їхніх батьків та їхніх шкіл, фінансуючи щоденне харчування, щоб вони були здоровими та зосередженими, а тиск на бюджети їхніх сімей зменшився».

Деталі

Минулого навчального року ВПП і міністерство освіти і науки України підписали Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю для реалізації програми шкільного харчування. Упродовж першого етапу програми ВПП підтримала приготування їжі для 12 000 дітей у 58 школах Київської області.

Сьогодні завдяки фінансуванню від уряду Франції ВПП ООН підписала договори ще з 11 областями щодо підтримки щоденних шкільних обідів для понад 60 000 дітей у 420 школах країни.

Упродовж 2023–2024 навчального року ВПП фінансуватиме 30% щоденних гарячих обідів для дітей 1–4 класів у школах Київської, Львівської, Закарпатської, Тернопільської, Хмельницької, Чернігівської, Чернівецької, Черкаської, Миколаївської, Одеської та Полтавської областей.

Кошти, отримані в межах програми, школи спрямують на поліпшення якості харчування або зменшення вартості обідів, яку покривають батьки.

Теми: