Археологи знайшли в Греції раніше невідоме стародавнє місто

20:00 02.10.2023

Археологи знайшли в Палеокастро (Греція) раніше невідоме стародавнє місто. Ймовірно, воно було засноване у VI столітті до нашої ери та існувало до VI століття нашої ери.

Про це повідомляє ZN.UA з посиланням на Greek reporter.

Дослідникам вдалося знайти вражаючі артефакти та нові дані, які доповнюють те, що вже відомо про історію цього міста. Тепер археологи намагаються правильно визначити його назву.

«Вже очевидно, що його стратегічне прордення між родючою долиною річки Струма та схилами багатих рудою гір Кердильйон та Вертіскос сприяло його довгій та успішній історії», - заявила глава Ефорату старовин Серра Димитрія Маламіду.

"Невипадково серед найдавніших знахідок виділяється напис, в якому згадується слово adamaϛ - термін, що означає золото і, ймовірно, його експлуатацію", - додала вона.

Археологи відзначають, що вже знають про безліч міст, які процвітали в цьому регіоні в давнину, але більшість із них не можна точно ідентифікувати.

Вони також зазначають, що проведені розкопки вказали на те, що стародавнє місто існувало тривалий час. Крім того, знайдені написи вказали, що за часів Римської імперії тут існували політичні інститути.

Вчені вже знають, що спочатку цей регіон був під контролем фракійського племені бізалтів. Однак пізніше його заселили греки з міст Півдня та Македонського царства. Знахідки розкопок доводять наявність грецької кераміки ще VI столітті до нашої ери.

У ході розкопок археологам вдалося виявити будівлі елліністичних часів, зведені в різні епохи, частину укріплення, римську базиліку з комплексом термальних ванн, майстерню з винними пресами (цистернами) римських часів та дві християнські церкви.

Тут було знайдено кілька гробниць різних епох, включаючи гробницю македонського типу, яка належала братам Іппонакту і Діоскориду. Вони були синами Аполлодора, який був, за історичними джерелами, товаришем Олександра Македонського.
 

Ще на цю тему