США надіслали Україні перелік реформ, необхідних для подальшої допомоги – ЗМІ 

17:00 26.09.2023

США запропонували Україні перелік реформ для обговорення та зворотного зв'язку на Багатосторонній координаційній платформі донорів для України в Брюсселі. 

Про це йдеться в заяві на сайті посольства США, пише ZN.UA.

"Цей перелік був наданий як основа для консультацій з урядом України та ключовими партнерами в рамках нашої незмінної підтримки України та її зусиль з інтеграції в Європу – мети, яку Сполучені Штати рішуче підтримують", - говориться у повідомленні.

Вказано, що метою є визначення пріоритетів та консолідації зусиль щодо реформування України.

"Як заявив президент Байден під час зустрічі в Білому домі з президентом Зеленським: "Так само, як ми прагнемо допомогти українському народу захистити себе зараз, ми також прагнемо допомогти йому відновитися і відбудуватися для майбутнього, включаючи підтримку реформ, спрямованих на боротьбу з корупцією, створення середовища, в якому бізнес зможе процвітати, а американські та європейські компанії захочуть інвестувати", - йдеться в заяві.

Раніше "Українська правда" оприлюднила текст листа США органам влади України з переліком реформ, які Київ має провести, щоб продовжити отримувати військову підтримку. Лист, нібито, було надіслано прем'єр-міністру, Офісу президента та Координаційній платформі донорів.

У листі вимагають у найближчі три місяці ввести додаткових членів до наглядових рад "Укренерго" і "Нафтогазу", а також створити наглядову раду для нового "Укроборонпрому", посилити незалежність НАБУ і САП (у випадку з САП, зокрема, незалежність від генпрокурора).

Сферу діяльності СБУ наказано обмежити контррозвідкою, антишпигунською діяльністю, боротьбою з тероризмом і кіберзлочинністю.

Потрібно також здійснити перевірку суддів Верховного Суду щодо доброчесності та провести відбір нових суддів за участю міжнародних експертів.

Ідеться і про реформи в Міністерстві оборони, зокрема щодо організації закупівель.

Низку реформ потрібно провести протягом року, серед них - запровадити ринкові ціни на газ та електрику.
 

Теми:

Ще на цю тему