Передумали: Росію, Білорусь та Іран не покличуть на церемонію вручення Нобелівської премії

21:00 02.09.2023

Фонд Нобеля, який 31 серпня повідомив про запрошення послів Росії, Білорусі та Ірану на церемонію вручення Нобелівської премії, внаслідок скандалу змінив своє рішення та відкликав запрошення.

«Рішення Нобелівського фонду запросити всіх послів на церемонію вручення Нобелівської премії, відповідно до колишньої практики, викликало бурхливу реакцію», - йдеться на сайті організації 2 вересня, пише ZN.UA.

Рік тому послів Росії та Білорусі не покликали на церемонію у зв'язку з тим, що РФ напала на всю Україну, а Білорусь підтримує її агресію. Цього року Фонд Нобеля вирішив змінити тактику і кілька днів тому повідомив, що посли всіх країн, які мають дипломатичні представництва у Швеції та Норвегії, будуть запрошені на церемонію вручення премії у грудні. Це викликало бурхливу реакцію не лише в Україні, а й у самій Швеції, а також у інших наших союзників.

Минулого року Нобелівську премію миру присудили українському Центру громадянських свобод, білоруському правозахиснику Олесю Біляцькому та російській організації «Мемориал».
 

Теми:

Ще на цю тему