Туреччина прийняла судно з краденим українським зерном

10:20 23.08.2023

Турецьке судно Sword Lion з краденим українським зерном не пустили до портів Ізраїля та Кіпру. Балкер попрямував до Туреччини, де його прийняли через 6 днів очікування.

Судно Sword Lion завантажили краденим українським збіжжям, привезеним з портів окупованого Криму, написала журналістка «Миротворця» Катерина Яресько, повідомляє видання usm.media

Балкер прийняв зерно під час рейдової перевалки у порту Кавказ від судна-порушника Akubens.

Повідомлялося, що крадене зерно мали відправити до Ізраїля, але у Хайфі після 6 днів очікування судно так і не прийняли. Потім Sword Lion вирушив до Кіпру, але у порту Фамагуста так само відмовили судну.

Минулого тижня судно попрямувало до турецького порту Іскендерун, де очікувало 6 днів. Врешті, балкер ошвартувався в Іскендеруні біля причалу ММК – Магнітогорського металургійного комбінату, повідомила журналістка «Миротворця» Катерина Яресько.

«Нагадаю, що саме турецька влада несе повну відповідальність за цю ганьбу, саме вона давала дозвіл на перетин свого кордону», — прокоментувала Яресько. 

Зараз на турецькому судні знаходиться зерно українського походження, вивезене з порушенням державного кордону України, без дотримання необхідних митних процедур. Воно є, по суті, контрабандним. Можливо, зерно пов’язано зі злочинами росії на окупованих територіях України (примусове вилучення агропродукції та ін.), але це потребує подальшого дослідження.
 

Ще на цю тему