Андрій Клименко: Тут наші колеги зі ЗМІ побачили в окупованому Маріуполі «військовий корабель РФ»\ фото

13:04 21.08.2023

Моніторингова група «Інституту Чорноморських стратегічних досліджень» та редакції BlackSeaNews відстежує ситуацію на тимчасово окупованому півдні України, зокрема в захоплених чорноморських портах, а також що про пишуть в українських ЗМІ. 

«Тут наші колеги зі ЗМІ побачили в окупованому Маріуполі «військовий корабель РФ» і поспішають робити глобальні висновки», пише Андрій Клименко, керівник Моніторингової групи Інституту Чорноморських стратегічних досліджень, на своїй сторінці у Facebook.

Не поспішайте. Це не корабель, а протидиверсійний катер. Абсолютно рядова подія. І такі по Азовському морю ходять давно.

Це The Grachonok class, Russian designation Project 21980 Grachonok (протидиверсійний катер проекту "Грачонок"), охорона водного району, 1 кулемет, 1 гранатомет. 6 осіб екіпаж... Таких на Чорному морі з десяток... Водотоннажність 138,69 т. Довжина 31,04 м.

* * *

Ця публікація створена за підтримки Європейського Союзу (European Union in Ukraine). Зміст публікації є виключною відповідальністю авторів і не обов’язково відображає погляди Європейського Союзу.

 

Ще на цю тему