Українська компанія побудує у Молдові ділянку нової автодороги до порту Джурджулешти

17:00 15.06.2023

Українська компанія «Автомагістраль-Південь» отримала контракт у Молдові на будівництво ділянки нової стратегічної траси М3 Кишинів — Комрат — Джурджулешти — кордон з Румунією.

Про це повідомила прес-служба компанії.

Контракт передбачає будівництво обходу міста Вулканешти — ділянки нової дороги довжиною 8,58 кілометри на схід і південь від міста. Домовленості також включають будівництво мосту протяжністю 42 метри, будівництво нових насипів, облаштування бічних під’їздів до сільськогосподарських полів та облаштування перехрестя з регіональною дорогою G142 Вулканешти — Етулія. Проєкт фінансується за кошти ЄБРР.

Нині траса М3 проходить через місто Вулканешти, що створює незручності як для транспорту, так і місцевих мешканців. Нова ділянка дозволить перенаправити транспортний потік за межі міста.

Роботи за новим контрактом стартують вже у вересні. Є побажання наших шановних колег завершити проєкт на півроку раніше. Тому плануємо здати нову дорогу в експлуатацію вже в середині 2025 року. Для нас співпраця з Молдовою є стратегічним напрямом розвитку, який відкриває можливість виходу на ринки інших європейських країн. Для компанії це дуже важливо, адже в умовах війни український ринок не дозволяє задіяти величезний потенціал компанії», — зазначив генеральний директор «Автомагістраль-Південь» Микола Тимофеєв.

Для компанії «Автомагістраль-Південь» новий проєкт фактично став продовженням проєкту реконструкції та будівництва 85 кілометрів траси М3 Кишинів — Джурджулешти, розпочатий компанією у 2019 році.

Компанія нагадала, що наприкінці минулого року наша компанія здала в експлуатацію першу 54-кілометрову ділянку траси М3 Кишинів — Джурджулешти. Рух трасою вже відкритий. У цьому році завершувались додаткові роботи на двох інших ділянках довжиною 21 та 11 кілометрів неподалік від міста Вулканешти. Цього тижня тут фінішували останні асфальтобетонні роботи. Наразі триває нанесення розмітки. Вперше в Молдові застосовується технологія холодного пластика, що гарантує високий рівень зносостійкості та безпеки.

В рамках першого проєкту було відремонтовано 10 та побудований 1 міст. Створена вся необхідна супутня інфраструктура — нові автопавільйони, освітлення, пішохідні доріжки, майданчики для паркування автотранспорту. Здача в експлуатацію двох останніх ділянок запланована на липень.

Зазначимо, що у Вулканешти працює виробнича база компанії. Нещодавно додатково до асфальтобетонного заводу і ґрунтозмішувальної установки там змонтований новий цементобетоний завод. В Молдові знаходиться парк техніки компанії, сформована професійна команда фахівців.

У 2006 році Україна передала Молдові 430 метрів узбережжя Дунаю і Пруту та відкрила нашим сусідам вихід до Чорного моря. Так утворився порт Джурджулешти, з якого у столицю країни рухається щільний потік вантажівок.

Теми:

Ще на цю тему