Турецька компанія допомагала Ірану з виробництвом дронів і потрапила під санкції США

18:20 22.03.2023

Мінфін США ввів санкції проти компаній та фізосіб з Ірану та Туреччини за причетність до виробництва іранських балістичних ракет та дронів.

Санкції Мінфіну США поширені на чотири юридичні та три фізичні особи, які брали участь у закупівлі обладнання для виробництва в Ірані безпілотників та озброєнь, пише ЛІГА.Новини.

Турецький бізнесмен Мурат Бюкей, як вважає Мінфін США, сприяв постачанню до Ірану товарів оборонного призначення, зокрема двигунів європейського виробництва для дронів через свої компанії Ozon Spor Ve Hobi Urunleri (нині закрита) та Ozone Havacilik Ve Savunma Sanayi Ticaret Anonim Sirketi.

Під санкції потрапили також іранські компанії Defense Technology and Science Research Center (DTSRC), Farazan Industrial Engineering та Selin Technic та їхнє керівництво.

Заступник міністра фінансів США з питань протидії тероризму та фінансової розвідки Браян Нельсон заявив, що "добре задокументована передача Іраном дронів та традиційних озброєнь... продовжує підривати як регіональну безпеку, так і глобальну стабільність".

Раніше Нельсон заявляв, що "Іран безпосередньо причетний до жертв серед цивільного населення внаслідок використання Росією іранських дронів проти України", і пообіцяв, що Сполучені Штати "продовжуватимуть переслідувати глобальні іранські мережі закупівель".
 

Ще на цю тему