Переможець аукціону провів оплату за порт «Усть-Дунайськ»

10:20 14.02.2023

Компанія-переможець конкурсу із приватизації єдиного майнового комплексу ДП «Морський торговельний порт (МТП) «Усть-Дунайськ» перерахувала кошти за порт. 

Про це повідомив начальник регіонального відділення ФДМ по Одеській та Миколаївській областях Олександр Славський, пише видання Порти України.

Перший порт оплачено! Сьогодні переможець аукціону з приватизації ЄМК ДП «Морський торговельний порт «Усть-Дунайськ» провів оплату у розмірі 201 000 300 грн та ще 40 200 060 грн ПДВ”, — написав Славський у Facebook.

До 21 лютого покупець — ТОВ «Еліксир Україна» — має укласти попередній договір купівлі-продажу та після буде мати ще 60 робочих днів на укладання нотаріального договору.

Це нововведення законодавства, аби покупець міг підготувати документи для нотаріального посвідчення договору. Наприклад, дозвіл від Антимонопольного комітету”, — пояснив Славський.

В середині січня ФДМ провів перший в Україні конкурс із приватизації портових активів — єдиного майнового комплексу ДП «Морський торговельний порт «Усть-Дунайськ». У ході торгів ціна активу піднялася у 3,3 разу — до 201 млн грн.

3 березня планується провести аукціон з приватизації ЄМК ДП «Білгород-Дністровський МТП». Стартова ціна ЄМК становить 187 млн грн.
 

Ще на цю тему