Британія запровадила санкції проти трьох громадян Болгарії через корупцію

08:00 11.02.2023

Уряд Великої Британії запровадив санкції проти трьох громадян Болгарії за корупцію, пов'язаною з державними коштами.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі британського уряду. 

“Особи, проти яких запровадили санкції, позбавили народ Болгарії ресурсів, які мають вирішальне значення для її економічного та соціального розвитку. Гроші, які мали бути використані на ремонт доріг, будівництво лікарень і підтримку економічного зростання, натомість опинилися в кишенях корупціонерів”, - заявив глава МЗС Джеймс Клеверлі.

Всього під санкції потрапили троє осіб: колишній член парламенту та медіамагнат Делян Пеєвскі, що брав участь у спробах встановити контроль над ключовими установами та секторами болгарського суспільства шляхом підкупу та використання своєї медіаімперія; колишній співробітник Служби національної безпеки та член правління найбільшої державної енергетичної компанії Болгарії Ілко Желязков, який використав свою посаду, щоб перенаправити вигідний державний контракт для власної вигоди; Василь Божков, що вважається найбагатшою людиною Болгарії, яка заробила свої статки в індустрії азартних ігор. Божков активно використовував хабарі для захисту своїх бізнес-інтересів.

Як повідомляв Укрінформ, у 2021 році Офіс контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США оголосив про запровадження санкцій проти трьох фізичних та понад 60 юридичних осіб у Болгарії, причетних до масштабної корупції в ЄС.

Теми: