Росія переоформлює судна, що вивозять крадене зерно з Крима, на інших власників

11:20 02.12.2022

Росія почала виводити судна, що вивозять крадене українське зерно з портів окупованого Крима, та оформляти їх на інших власників. 

Про це повідомляє блогерка, журналістка інформаційного порталу Центру "Миротворець" Катерина Яресько у Фейсбуці.

«За інформацією з бази суднозаходжень в порти рф, балкер MATROS POZYNICH (IMO: 9573816) вивели з російських реєстрів і оформили на компанію ANTIQUE FINANCE SA (IMO: 6007843), Address: Trust Company Complex, Ajeltake Road, Ajeltake, Majuro MH 96960, Marshall Islands.

Керують відомим викрадачем зерна з Греції, менеджмент оформлено на велику пірейську компанію NEWPORT SA - (IMO: 5519731) Address: 9, Agiou Spyridonos Street, 185 35 Piraeus, Greece.

Як зазначено на сайті грецької компанії, вона спеціальзується на зернових перевезеннях, має флот з півтора десятки балкерів (за іншими даними - 20). Позиніча звісно на сайті не показують, і в базі IMO ще не змінили власника.

Про крадія зерна MATROS POZYNICH писали провідні ЗМІ, наприклад ще в травні CNN. Врешті решт в вікі є англомовна стаття MV Matros Pozynich is a Russian cargo ship involved in smuggling grain during the 2022 Russian invasion of Ukraine.

Так що грецька компанія знала кого вона прийняла в свій флот.

Фото: Катерина Яресько, Фейсбук

Наразі MATROS POZYNICH на якірній стоянці Стамбула. Якщо як завжди він піде в окупований Севастополь, то грабунок України вже буде здійснюватися з Греції», - пише Катерина Яресько.