Сунак висловив підтримку Україні та оголосив про посилення британського флоту

12:40 15.11.2022

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак висловив підтримку Україні як союзнику в протистоянні агресії рф та оголосив про багатомільярдний контракт на побудову п’яти нових бойових кораблів для Британського Королівського флоту.

Про це він заявив у вівторок під час перебування на острові Балі, Індонезія, де впродовж двох днів проходитиме саміт лідерів G20, передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

«Дії росії піддають ризику всіх нас. У той час, як ми надаємо українському народові необхідну підтримку, ми також використовуємо великий і глибокий досвід Великої Британії, щоби захистити себе та наших союзників», - заявив Сунак.

Британський прем’єр також оголосив про контракт на 4,2 мільярда фунтів стерлінгів ($4,94 мільярда) з корпорацією BAE Systems на будівництво п’яти нових кораблів для Королівського флоту. Цей контракт – на додаток до поточного процесу побудови трьох інших кораблів – стане наступним етапом програми виготовлення фрегатів типу 26 для британського флоту. Очікується, що всі вісім фрегатів типу 26 будуть завершені до середини 2030-х років.

У 2013 році британський уряд скоротив плани з побудови 13 нових фрегатів типу 26 – до восьми кораблів. Передбачається, що вони стануть передовими військовими кораблями у протичовновій боротьбі для захисту сил британського ядерного стримування на морі.
 

Ще на цю тему