Антикорупційна прокуратура Молдови відхилила скаргу Додона на Маю Санду

18:40 04.10.2022

Антикорупційна прокуратура Молдови відмовилася розглядати скаргу проросійського експрезидента Ігоря Додона на Маю Санду. 

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Newsmaker.

Йдеться про скаргу Додона від 1 вересня щодо того, що Мая Санду без обгрунтування відхилила кандидатури 13 суддів, запропоновані Верховним судом. Крім того, він стверджував, що Санду завдала державі збитки на 2,5 млн леїв через те, що вчасно не винесла рішення щодо кандидатур ще 27 суддів, які просили продовжити їхні мандати до 65-річного віку. 

Прокуратура у реакції 4 жовтня зазначила, що звернення Додона не відповідає усім законним вимогам, а також по пунктах розглянула кожне зі звинувачень, вказавши, що щодо них не можна вести кримінальне розслідування. 

Також у відомстві нагадали, що за неправдивий наклеп передбачається кримінальна відповідальність. 

Ігор Додон після цього заявив, що відповідь буцімто "написали в апараті президента", тому що він "впізнав характерний стиль", та що поки не буде оскаржувати відмову прокуратури, аби не створювати політичний тиск на суддів. 

Нагадаємо, сам Додон з кінця травня перебуває під домашнім арештом у зв'язку з низкою звинувачень. 28 вересня термін арешту вчергове продовжили. 

Ще на цю тему