Британія готується передати Україні два протимінні кораблі

13:00 01.08.2022

У Великій Британії проходить навчання велика група військових моряків, яких готують до управління протимінними кораблями, два з яких невдовзі готують передати ВМС ЗС України.

Як передає Укрінформ, про це повідомив в ефірі телеканалу «Суспільне» посол України у Великій Британії Вадим Пристайко.

«Велика Британія продовжує підтримувати Україну в протистоянні з російськими загарбниками, в тому числі готується передати нашій державі кілька військових кораблів. На одному з них я недавно побував», - зазначив Пристайко.

За його словами, на кораблі наразі проходять навчання наші військові.

«Після початку повномасштабної війни в Україні наші пріоритети зрушилися - потрібні протимінні кораблі. Два - це початкова цифра, з якою ми зараз працюємо. Це бойові кораблі, які знаходяться на озброєнні військово-морських сил Її Величності», - зауважив посол.

Ці кораблі оновлять, оснастять спеціальним обладнанням, яке необхідне Україні, уточнив він.

Посол України додав, що програма підтримка ВМС України є частиною постійного зобов'язання Сполученого Королівства підтримувати Україну в її боротьбі проти неспровокованого вторгнення росії і передбачає понад 2,3 млрд фунтів стерлінгів військової допомоги, включає понад 5 тис. одиниць легкого протитанкового засобу нового покоління NLAW та реактивних системи залпового вогню M270.

Ще на цю тему