ВМС України та Франції провели спільні тренування у Чорному морі / Фото

17:00 30.12.2021

В акваторії Чорного моря відбулися спільні тренування кораблів Військово-морських сил України та Франції.

Як передає Укрінформ, про це ВМС Збройних сил України повідомляють у Фейсбуці. 

«У північно-західній частині Чорного моря середній десантний корабель «Юрій Олефіренко» Військово-морських сил ЗС України разом із фрегатом Військово-морських сил Французької Республіки Auvergne провели тренування типу PASSEX», - ідеться в повідомленні.

Метою було підтримання безпеки в Чорноморському регіоні, вдосконалення навченості та взаємосумісності екіпажів кораблів України і Франції відповідно до стандартів Північноатлантичного альянсу.

Окрім надводних бойових одиниць від французької сторони до навчань залучався корабельний транспортно-бойовий гелікоптер NH-90.

Під час відпрацювання елементів тактичного маневрування особовий склад кораблів провів низку спільних тренувань, зокрема ведення нічного сигналовиробництва з використанням міжнародної системи сигналів, висвітлення морської обстановки в районах інтенсивного цивільного судноплавства, тренування зі зв'язку тощо.

«Основна увага приділялась підвищенню взаємосумісності та злагодженості дій екіпажів», - повідомили у ВМС України.

В акваторії Чорного моря відбулося спільне тренування ВМС України та Франції / Фото: ВМС ЗС України

Також на борту корабля «Юрій Олефіренко» були відпрацьовані тренування з надання допомоги аварійному кораблю з висадкою аварійно-рятувальної групи французького фрегата.

Комунікація між екіпажами кораблів здійснювалась виключно англійською мовою, відповідно до міжнародної системи сигналів Message Transfer Part (MTP).
 

Ще на цю тему