У Великій Британії українські військові моряки освоюють тральщики типу Sandown / Фото

08:30 23.07.2022

Українські військові моряки освоюють протимінні кораблі типу «Сендаун», які Велика Британія продала нашій країні.

Як повідомляє ВВС, підготовка проходить у Шотландії, але точне місце не розкривається з міркувань безпеки, пише Думська.

Нещодавно базу, про яку йдеться, відвідали заступник міністра оборони України Володимир Гаврилов разом із парламентським заступником держсекретаря із збройних сил Великої Британії Джеймсом Хіпі.

Вони спостерігали, як військовослужбовці ВМСУ навчаються застосовувати зброю, вивчають механізми кораблів та відпрацьовують боротьбу за живучість.

Володимир Гаврилов заявив, що такі надводні одиниці наразі життєво необхідні Україні у зв'язку із мінуванням росіянами північно-західної частини Чорного моря.

Нагадаємо, 24 липня 2021 року Великобританія вивела зі складу свого флоту два тральщики HMS Blyth та HMS Ramsey. Після ремонту та модернізації вони мали вирушити до Чорного моря, щоб поповнити корабельний склад Військово-морських сил України — відповідно до меморандуму щодо реалізації проектів морського партнерства між консорціумом промисловості Сполученого Королівства та ВМСУ, який було підписано 21 червня 2021 року в Одесі.

Протимінні кораблі були збудовані в 1999-2000 роках.

Корпус кораблів виготовлений з армованого скловолокна. Довжина кожного тральщика 53 метри; ширина 10,5 м; осаду 2,4 метри. Повна водотоннажність 450 тонн, екіпаж 34 моряки. Дизелі розганяють корабель до 13 вузлів, безшумне патрулювання на електромоторі можливо на 6,5 вузла. Озброєння — 30-мм гармата в бойовому модулі та три кулемети калібру 12,7 мм. 

Кораблі типу Sandown не несуть обладнання для тралення водної поверхні, призначені для пошуку мін за допомогою дистанційно-керованих підводних апаратів, також можуть використовуватися для патрулювання.

Фото з сайту Думська
 

Ще на цю тему