росія перенаправила нафтопродукти на Близький Схід – Bloomberg

10:00 14.07.2022

Після запровадження обмежень на імпорт російської нафти і нафтопродуктів рф почала стрімко збільшувати обсягти їх поставок на Близький Схід.

Про це повідомляє агентство Bloomberg, передає Укрінформ.

«Масштабний російський експорт дизельного пального та інших продуктів, від яких відмовився багато хто в Європі, швидко прямує до нового пункту призначення: Близького Сходу»,- йдеться у публікації.

Зазначається, що ці потоки зростають щомісяця від лютого, коли розпочалася повномасштабна війна проти України. За даними аналітичної компанії Vortexa, у червні обсяги поставок з росії на Близький Схід досягли 155 тисяч барелів на день. У липні очікується, що цей показник зросте до 220 тисяч барелів на добу. Водночас європейський імпорт за цей період впав на 30%. Здебільшого росія продає мазут, а попит на бензин, дизель та авіапальне дещо менший.

Водночас, попри збільшення обсягу постачання на Близький Схід, росія не зможе компенсувати зниження європейського імпорту, пише Bloomberg.

Як повідомляв Укрінформ, США вже заборонили російське нафтове паливо, і багато європейських компаній вводять санкції. Європейський Союз і Велика Британія мають намір заборонити морський імпорт російської нафти і нафтопродуктів.

Теми:

Ще на цю тему