Україна хоче звернутися до ООН, щоб позбавити росію статусу держави-члена ЮНЕСКО

17:00 22.05.2022

У Верховній Раді зареєстрували проект постанови, з яким Україна звертатиметься до Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки та культури щодо позбавлення росії статусу держави-члена ЮНЕСКО.

Про це УНН пише з посиланням на картку законопроекта.

“Україна вважає неприйнятним продовження присутності російської федерації в ЮНЕСКО. Верховна Рада України звертається до Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки та культури (ЮНЕСКО) щодо позбавлення російської федерації статусу держави-члена ЮНЕСКО”, – йдеться у пояснювальній записці.

Наголошується, що будучи державною-членом Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки та культури (ЮНЕСКО), Україна завжди розділяла основні принципи цієї організації та дбала про культурну спадщину, яка розміщена на нашій території.

Однак артилерійські обстріли, авіа- та ракетні удари, які здійснює російська федерація та її керівництво, мають на меті знищення багатовікових історичних та культурних надбань України.

Саме тому проектом постанови пропонується схвалити звернення Верховної Ради України, яке спрямовано до Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки та культури (ЮНЕСКО) щодо позбавлення російської федерації статусу держави-члена ЮНЕСКО.

7 квітня росія вирішила достроково припинити своє членство в Раді ООН з прав людини після того, як Генеральна Асамблея ООН проголосувала за її виключення з Ради.
 

Теми: