Пелосі: Путін – боягуз, а його країна – спонсор тероризму

15:20 07.05.2022

Спікер Палати представників США Ненсі Пелосі вважає президента Росії Володимира Путіна боягузом, який воює з дітьми, а Росії – державою-спонсором тероризму.

Про це Пелосі в інтерв'ю MSNBC, пише Українська правда.

"Путін боягуз. Він воює – замість того, щоб вести війну – він воює проти мирних жителів. Він бореться із дітьми. Він використовує це як зброю війни", - сказала Пелосі.

На запитання, чи вона підтримує звернення України до Конгресу США з проханням визнати РФ спонсором тероризму, Пелосі відповіла, що "абсолютно підтримує" і "відстоює це давно".

"Якщо Росії немає у списку держав-спонсорів тероризму, порвіть цей список. Тому що тут у вас є лідер країни, ядерної держави, яка вторгається в іншу країну і погрожує ядерною зброєю. У вас є президент країни, який спонукає своїх солдатів до актів жорстокості, до зґвалтування дітей – маленьких дівчаток 11 років, неодноразово, на очах у їхніх матерів, або зґвалтуванню їхніх матерів на очах у дітей, до викрадення дітей. Ці акти насильства за межею цивілізованої людської поведінки.
Тому я абсолютно впевнена, що вони мають бути у цьому списку держав-спонсорів тероризму, і я сподіваюся, що це станеться", цітує Пелосі видання.

Пелосі нагадала, що ухвалення такого рішення – за президентом США, і що воно спростило б запровадження санкцій проти РФ.

За її словами, наступного тижня очікується ухвалення законопроєкту про відправку Україні додаткової військової, економічної, гуманітарної допомоги.
 

Ще на цю тему