Держстивідор «Чорноморськ» відновив вантажні роботи на першому вантажному районі

20:40 11.03.2022

Перший вантажний район ДП «Морський торговельний порт (МТП) «Чорноморськ» відновив роботу. Про це повідомила прес-служба держстивідора.

Сьогодні, 11 березня, працівники першого вантажного району вийшли на свою зміну вперше за останні майже два тижні. Через повномасштабне вторгнення військ Російської Федерації в Україну, з 27 лютого 2022 року всі українські порти були закриті для суднозаходів. Тоді ж на території ДП «МТП «Чорноморськ» припинилися усі навантажувально-розвантажувальні роботи. Зокрема, на першому вантажному районі досі зберігалося 12 тис. тонн коксівного вугілля, яке чекає «Криворіжсталь», 63 тис. енергетичного вугілля, яке конче необхідне Київській ТЕС, а також 60 тис. тонн бентоніту», – вказала прес-служба.

Наразі від самого ранку триває завантаження напіввагонів коксівним вугіллям, очікуються вагони під енергетичне вугілля та бентоніт. Одночасно розпочато вивантаження перших вагонів зі стальрулонами (триває накопичення суднової партії), які чекатимуть своє судно після того, як порти будуть відкриті для суднозаходів.

Наразі працюють лише денні зміни. Роботи тривають з 8:00 до 17:00, аби працівники мали можливість встигнути дістатися додому до початку комендантської години, яка у Чорноморську починається з 19:00.

З 1 березня працівники ДП «МТП «Чорноморськ» перебували в режимі роботи «простій вдома» після призупинення операцій в портах внаслідок російської агресії щодо України.