У Франції спустили на воду другий катер OCEA для Морської охорони ДПСУ / Відео

11:20 22.02.2022

Для Морської охорони Державної прикордонної служби України (ДПСУ) у Франції спустили на воду другий катер OCEA.

Про це інфрормує Мілітарний.

Пресслужба Морської охорони Держприкордонслужби України повідомила про спуск на воду другого катера FPB98MKI, який збудований для охорони морських кордонів України.

Спуск відбувся 21 лютогоі у Франції на суднобудівному підприємстві компанії ОСЕА.

У Морохороні очікують, що весною цього року збудовані за французьким проєктом катери прибудуть до України та заступлять на охорону морських рубежів нашої країни.

Перший FPB98MKI спустили на воду в грудні 2021року. Тоді на катері завершувалися остаточні роботи з монтажу, налагоджування та підготовки обладнання і тривала підготовка корабля до швартових випробувань, які мали тривати до кінця січня.

Наразі українські моряки-прикордонники освоюють нову сучасну техніку у Франції.

Побудований катер може розвивати швидкість до 30 вузлів (близько 60 км/год).

Одним із здобутків цього контракту є те, що 5 із 20 катерів, які планується побудувати, будуть вироблені в Україні з допомогою французьких спеціалістів на українських потужностях заводу «Нібулон» у Миколаєві.

Про реалізацію компанією «Нібулон» будівництва катерів OCEA для Морохорони, відповідно до угоди між французькою компанією OCEA та Міністерством внутрішніх справ України. Можна докладніше дізнатися з матеріалу Мілітарного.

Реалізація цього проєкту стала можливою завдяки підписанню у 2019 році рамкової міжурядової угоди між Україною та Францією. Вона передбачає кредитування урядом Франції та європейськими банками будівництва французьких катерів на суму 136,5 млн євро.

Ще на цю тему