На КПВВ «Каланчак» та «Чонгар» запустили безкоштовні автобуси до адмінмежі з Кримом за 4,2 млн грн

13:00 15.02.2022

Державне підприємство «Реінтеграція та відновлення», яке входить до сфери управління Мінреінтеграції, з 14 лютого запустило на КПВВ «Каланчак» та «Чонгар» спеціальні автобусні перевезення до адмінмежі між тимчасово окупованою територією АР Крим та Херсонською областю.

Громадяни, які перетинають адмінмежу, користуватимуться автобусами на безоплатній основі. Держбюджету це обійдеться у 4,2 млн. грн.

Про це повідомляє міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Як зазначається, з 14 лютого 2022 року на КПВВ «Каланчак» та КПВВ «Чонгар» забезпечено функціонування спеціального маршруту, який функціонуватиме щоденно з 8:00 до 18:00.

Автобусне перевезення відбуватиметься в межах підконтрольної уряду території України від КПВВ до адміністративної межі та у зворотному напрямку. Першочергово така послуга орієнтована на осіб з інвалідністю, людей похилого віку, вагітних жінок, громадян із дітьми та інших маломобільних груп.

«Зазначимо, що спеціальний транспорт оснащений обладнанням для перевезення пасажирів на інвалідних візках, у салоні мікроавтобусу встановлено електронну панель для інформування населення. Звертаємо увагу, що перевезення відбувається на безоплатній основі!», – вказали у Мінреінтеграції.

Як повідомляє сайт IPC-Генічеськ з посиланням на дані електронної системи публічних закупівель Prozorro, у відкритих торгах, що оголосило ДП «Реінтеграція та відновлення» для організації перевезень, взяли участь дві одеські компанії: ТОВ «ІСА ТРАНС» і ТОВ «АС-ТРАНС ЮГ» . Перемогу здобула остання.

Ця компанія забезпечуватиме перевезення за бюджетні 4 178 500 грн.

Нагадаємо:

23 листопада 2021 року віцепрем’єрка – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук заявила, що у перспективі біля КПВВ на адмінкордоні з тимчасово окупованим Кримом має з’явитися транспорт, який доставлятиме мандрівників у населені пункти Херсонської області та назад. При цьому напівлегальних приватних перевізників замінять на державний, значно дешевший транспорт. Для підвезення громадян до самого адмінкордону будуть використовувати електромобілі.
 

Ще на цю тему