Українські прикордонники розповіли, яким у Новий рік був пасажиропотік до Криму і назад

17:30 04.01.2022

З 31 грудня 2021 року до 4 січня 2022 року адмінкордон між Кримом і Херсонською областю перетнули 6 349 осіб та 760 транспортних засобів, повідомляє Херсонський прикордонний загін Держприкордонслужби.

Більшість подорожніх перетинали адмінкордон із метою відвідування родичів, пише Крим.Реалії.

«Під час огляду валізи одного з подорожніх за допомогою рентгено-телевізійного інтроскопа прикордонники виявили ніж, схожий на холодну зброю та передали його правоохоронцям. Інших правопорушень на адмінкордоні з ВОТ АР Крим у період минулих вихідних прикордонники не зафіксували», – йдеться у повідомленні.

Раніше російська влада повідомила, що продовжує пропускати «іноземних громадян» до Криму лише за наявності негативного ПЛР-тесту на коронавірус.

У пунктах пропуску «Каланчак» і «Чонгар» на адміністративному кордоні між Кримом та материковою частиною України встановили рентгено-телевізійні інтроскопи для огляду багажу.

З 21 листопада скасовано український митний контроль на адміністративному кордоні Криму з материковою частиною України – набув чинності закон про скасування вільної економічної зони (ВЕЗ) «Крим».

Теми:

Ще на цю тему