Мітрідатські сходи в Керчі почали руйнуватися після масштабної реконструкції

18:00 07.02.2022

Сходинки та плити сходів на гору Мітрідат в окупованій Керчі руйнуються - від них відвалюються шматки. 

Про це повідомляє Керч.ФМ.

Матеріал сходинок на реконструйованих Мітрідатських сходах не протримався і одного року – сходинки кришаться, від них відвалюються шматки. 

Крім того, зазначає видання, плити, якими вкрито підпірну стіну, також кришаться і розпадаються. 

Раніше повідомлялося, що Мітрідатські сходи невдовзі після відкриття втратили презентабельний вигляд, вони почали вкриватись зеленою пліснявою, а освітлення частково припинило працювати.

– Сходи на гору Мітрідат в окупованій Керчі зруйнувалися у 2015 році. Довгий час руїни лишалися невідремонтованими. У 2018 році масштабне замовлення на відновлення пам’ятки завдяки протекції Міністерства культури РФ отримало ООО «Меандр» з Санкт-Петербурга, відоме також варварською «реставрацією» Хан-Сарая в Бахчисараї, провальним ремонтом Історичного бульвара в Севастополі та не менш провальним будівництвом потворного «Центру дитячого театрального мистецтва» в центрі Сімферополя. Докладніше про ООО «Меандр» читайте в публікації Центру журналістських розслідувань «Деньги — «питерским», война — дворцам».
– У 2019 році після того, як ООО «Меандр» не впоралося з підрядом, реконструкцію сходів передали АО «Баварский дом» – ще одному фавориту Міністерства культури РФ. Докладніше про це читайте у публікації Центру журналістських розслідувань «Російський фаворит з німецьким корінням незаконних кримських «реставрацій».
– Мітрідатські сходи були відкриті після реставрації у червні 2021 року.  

Ще на цю тему