У Білорусь прибула техніка артилеристів та морпіхів Тихоокеанського флоту РФ

13:00 25.01.2022

Військова техніка артилеристів Східного військового округу РФ та морпіхів Тихоокеанського флоту прибула до Білорусі.

Про це заявили у Міністерстві оборони країни-агресора, пише ZN,UA.

Повідомляється, що зазначене озброєння задіяне у перевірці сил реагування Союзної держави.

Особовий склад військ РФ здійснить марш на штатній техніці до районів Білорусі, де заплановано проведення інженерного обладнання командних пунктів, польових таборів та парків бойових машин.

Війська РФ беруть участь у навчаннях. Перші підрозділи ЗС РФ 21 січня прибули до Білорусі для участі у перевірці сил реагування Союзної держави. Підрозділи Східного військового округу зі штатною технікою та озброєнням здійснили марш своїм ходом та залізничним транспортом на білоруські полігони для виконання навчальних завдань.

Навчання пройдуть на полігонах Доманівський, Гозький, Обуз-Ліснівський, Брестський та Осиповичський, а також на окремих ділянках місцевості, розташованих на території Республіки. За сценарієм навчань планується залучити аеродроми Барановичі, Лунинець, Ліда та Мачулищі.

Про кількість особового складу та техніки, що беруть участь у навчаннях, не повідомляється.

Як пише видання, РФ може розпочати вторгнення в Україну з території Білорусі, повідомив Державний департамент США. Там стверджують, що це може свідчити переміщення військ федерації до РБ під виглядом чергових навчань.

Там зазначили, що США вже заявили владі Білорусі про свої побоювання. Сталося це «в приватному порядку».

14 січня видання CNN повідомило, що Росія готує провокацію на Донбасі під «чужим прапором», аби вторгнутися до України. За даними ЗМІ, США мають докази того, що російські оперативники навчені веденню бойових дій у міських умовах і використанню вибухових речовин для проведення диверсій проти власних маріонеткових сил Росії - бойовиків угруповань «ДНР» і «ЛНР», пише видання.
 

Ще на цю тему