МЗС вимагає від словацького міністра спростувати заяви щодо «кримських» санкцій

09:00 20.01.2022

У Міністерстві закордонних справ вважають неприйнятними заяви міністра економіки Словаччини, які ставлять під сумнів територіальну цілісність України.

Про це йдеться у наданому Укрінформу коментарі речника МЗС Олега Ніколенка щодо заяви віцепрем’єр-міністра-міністра економіки Словаччини Ріхарда Суліка про те, що «кримські» санкції проти Росії шкодять економіці.

«Прикро, що урядовець дружньої нам держави, з якою у нас високий рівень відносин, демонструє викривлене сприйняття реальності в частині приналежності Криму і розуміння накладених на Російську Федерацію санкцій», - зазначив Ніколенко.

Він наголосив, що розмови про повернення до business as usual з РФ, яка грубо порушила міжнародне право, захопивши силою Крим і розпочавши збройну агресію на сході України, лише пропагують безкарність і заохочують Росію до подальшої агресії.

«Коментарі словацького посадовця дисонують із офіційною позицією Словаччини та консолідованою позицією ЄС в контексті протидії російській агресії проти України. Вимагаємо публічного спростування паном міністром своїх висловлювань, які не сприяють розвитку дружніх українсько-словацьких відносин», - заявив речник МЗС.

Ще на цю тему