Грузія має допустити до Саакашвілі українських лікарів. Завтра політика відвідає консул - МЗС

11:40 29.12.2021

Вчорашні намагання перевезти Михайла Саакашвілі з військового госпіталю до тюремного закладу вчинені в неналежний спосіб, і влада Грузії повинна дозволити українським лікарям відвідати Саакашвілі для його обстеження.

Про це повідомили у МЗС України, передає УНН.

«Вчорашні намагання перевезти Міхеїла Саакашвілі з військового госпіталю до тюремного закладу вчинені в неналежний спосіб. Адвокати не були поставлені до відома про відповідне рішення пенітенціарної служби Грузії. Стан здоров’я Міхеїла Саакашвілі не дозволяє цього робити. Йому потрібна подальша реабілітація. Закликаємо владу Грузії ставитися до громадянина Україна з повагою і не допускати дій, які несуть загрозу його життю і здоров’ю», – йдеться в повідомленні.

Також у МЗС зазначили, що українські дипломати в Грузії продовжують тримати ситуацію на особливому контролі, підтримують постійний діалог з владою Грузії та адвокатами Саакашвілі. Консул Посольства України в Грузії завтра буде допущений до Саакашвілі.

«Грузинська сторона має дозволити українським лікарям відвідати пана Саакашвілі з метою його обстеження. Продовжуємо працювати над його поверненням до України з гуманітарних міркувань для лікування і реабілітації. Необхідність такого кроку є очевидною», – відзначили у МЗС.

 

Ще на цю тему