Грузія звинуватила іноземного лікаря у викраденні зразка аналізів Саакашвілі

08:30 15.07.2023

Пенітенціарна служба опублікувала відео, на якому лікар нібито дістає з черевика невеликий предмет

Польський лікар, якому влада Грузії дозволила долучитися до обстеження колишнього президента країни Михайла Саакашвілі, спробував у власному черевику винести зразок аналізів пацієнта. Про це заявила пенітенціарна служба Грузії.

«Під час візиту стався незрозумілий інцидент з одним із польських лікарів. Зокрема, лікар загорнув у папір зразок, узятий у засудженого Михайла Саакашвілі, і спробував винести його у черевику», – йдеться у повідомленні.

Пенітенціарна служба опублікувала відео, на якому лікар нібито дістає з черевика невеликий предмет.

У відомстві заявили, що допущені до Саакашвілі польські лікарі мають право брати аналізи «лише в офіційному порядку».

Як переконує пенітенціарна служба, експрезиденту насправді надавалась належна медична допомога, а звернення його матері з проханням допустити іноземних лікарів «не відповідає встановленим законодавством Грузії стандартам».

Зазначимо, 20 жовтня 2021 року прокуратура Грузії висунула Саакашвілі звинувачення – незаконне перетинання державного кордону. За даними слідства, наприкінці вересня Саакашвілі таємно повернувся з України до Грузії у трейлері, завантаженому молочною продукцією, який прибув на кораблі з українського порту Чорноморськ до порту Поті. Михайло Саакашвілі називає всі справи політично вмотивованими.

Ще на цю тему