МЗС Грузії не буде консультуватися із висланим з України послом

10:20 07.07.2023

Міністерство закордонних справ Грузії не планує проводити консультації з послом Георгієм Закарашвілі, якого вислали з Києва до Тбілісі на консультації через ситуацію з Михайлом Саакашвілі.

Про це заявив глава МЗС Грузії Ілля Дарчіашвілі в ефірі телеканалу Imedi, пише УНН.

Деталі

Дарчіашвілі підкреслив, що після повернення посла в Тбілісі посольство Грузії у Києві працює, дипломати на місці, а посол Закарашвілі продовжить роботу у міністерстві.

Цитата

«Георгій Закарашвілі — людина, яка у найважчі хвилини разом з кількома послами ні на день не покидала Київ, і це рішення (України – УНН) несправедливе стосовно нього навіть за людськими мірками. До здоров'я Саакашвілі взагалі питань немає. Страсбурзький суд ухвалив рішення, що грузинська влада відповідально ставиться до всіх ув'язнених, включаючи Саакашвілі», — сказав Дарчіашвілі.

Контекст

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що стурбований станом колишнього президента Грузії, українця Михайла Саакашвілі. Відповідно, він доручив МЗС викликати грузинського посла на килим, висловити йому рішучий протест та запропонувати залишити Україну протягом 48 годин для проведення консультацій зі своєю столицею.

Також президент вкотре закликав грузинську владу передати Україні Саакашвілі для необхідного лікування, а західних партнерів - не ігнорувати ситуацію та врятувати життя колишньому президентові Грузії.

Ще на цю тему