Президентка Грузії пропонує вдягти на Саакашвілі електронний браслет

12:30 04.06.2023

Грузинська президентка Саломе Зурабішвілі вважає, що умови тривання Міхеїла Саакашвілі потрібно пом’якшити, відпустивши його із електронним браслетом.

Про це, як пише "Європейська правда" з посиланням на SOVA, Зурабішвілі сказала в інтерв’ю France 24.

На думку Зурабішвілі, Саакашвілі потрібно забезпечити гарне поводження – "так, як поводяться з багатьма іншими президентами в усьому світі, яких було засуджено до тюремного ув'язнення".

"Є електронні браслети, про які ми знаємо, та інші форми, які більше пасують країні, яка приєднується до ЄС", – додала вона.

Водночас президентка Грузії ухилилась від відповіді на питання, чи підтримує вона помилування Саакашвілі.

Влада Грузії стверджує, що ЄСПЛ відмовив Саакашвілі у відправленні на лікування до Польщі
"Вони (західні держави – ред.) підкреслюють шкоду, яку вся ця ситуація завдає іміджу Грузії на Заході. Мене це турбує, і я багато чого роблю, щоб полегшити цю ситуацію. Але шкоди було завдано рішеннями, ухваленими урядом, і амністія насправді – не те, що відшкодує цю шкоду", – вважає вона.

На запитання, чи має намір Зурабішвілі "зберегти статус-кво", вона відповіла, що скористається своїм правом утриматися від роз'яснень.

Як відомо, Саакашвілі перебуває під вартою з часу таємного повернення до Грузії напередодні місцевих виборів 2021 року, а останнім часом його стан здоров'я значно погіршився.

Ще на цю тему